Billiga flyg - Massor med billiga flygA--0A-EG - EX - U2-0

Du riskerar själv höja priset på din flygbiljett

Något som många utsatts för men som inte alla reflekterat över är att när du letar efter en viss flygbiljett så påverkar du priset så att flygresan blir dyrare på grund av ditt agerande. Detta måste du förstå för att få tag på biljetterna så billigt som du faktiskt förtjänar dem.

H-EG - EX - U2-1

Priset på billiga flygresor ändras snabbt

Målet för alla flygbolag är att få ut så mycket som möjligt i biljettintäkter på varje flygning, Ett välkänt sätt att se till att flygningen är nästan helt fullt och att flygbolaget ända maximerar intäkten genom att reglera biljettpriserna utefter tidpunkt flygningen avgår och hur lång innan man bokar resan.

Ett mindre välkänt faktum är att priserna på flygbiljetter också förändras ju fler som söker efter en som samma resa och ju fler gånger du söker efter en och samma flygresa. Detta innebär att när du väl kommit fram till när du vill åka så är ett normalt beteende att leta efter denna resa och flera olika sökmotorer, jämförelsesidor eller direkt hos flygbolaget.

Flygbolaget som har järnkoll på antal sökningar på en resa märker av detta och genom att höja priset med ett par hundralappar så sätter de press på dig att vara så snabb som möjligt att boka flygbiljetten. Du har ju riktat in dig på just denna flygresa och troligtvis även kollar på hotell till samma plats för dessa datum. Helst vill du inte gå miste om flygresan och bokar den snabbt.

När du sedan har köpt din flygbiljett, som nu inte var lika billig som tänkt, kommer biljettpriset ligga kvar eller eventuellt gå upp lite. Detta beror på att flygbolaget inser att chansen att en vän till dig köper samma biljett inom snar framtid är stor. Anledningen till att de resonerar så är att man måste betala en flygbiljett med sitt eller familjens kontokort för att kunna utnyttja det inbyggda avbeställningsskyddet gör att du och din kompis inte kan beställa biljetterna via en beställning. En annan fördel med att höja priset tillfälligt är att du kommer känna dig nöjd att du köpte flygbiljetten billigt just då.

Frågan är vad du kan göra för att undvika att behöva betala för mycket och istället få flyget så billigt som möjligt.

Tips för att slippa snabba prisökningar

Priset på billiga flygresor ändras snabbt

Om du vill undvika att betala de där extra hundralapparna som flygbolaget lägger på när du gjort samma sökning mång gånger är:

  • Bestäm vilket datum ni vill ha er utresa och hemresa. Fundera på hur flexibla ni kan vara med datumet.
  • Börja leta efter flyg som avgår med felaktigt datum men när den tilltänkta dagen. Flygningarna ska avgå samma veckodag men två eller tre veckor tidigare eller senare.
  • Gör ett par sökningar på olika jämförelsesiter för flygresor för att se vilka flygbolag som verkar ha de billigaste priserna och vilken sökmotor som ger det lägsta priset för de felaktiga datumen.
  • Gå direkt in på flygbolagets hemsida för att undersöka vad er tänkta resa med rätt datum kommer att kosta. Gör endast en sökning och håll kvar fliken i webläsaren!
  • Gå in endast på den sökmotorn för resor som hade det lägsta priset på jämförelsesiten för de felaktiga datumen men sök nu med ditt önskade datum. Gör endast en sökning och håll kvar fliken i webläsaren!
  • Välj var du ska köpa biljetterna nu och köp flygbiljetterna billigt utan att göra fler sökningar.

Om ni är flera personer som behöver boka samma flygresa men betala med olika kort kan det ofta bli billigast att ringa direkt till flygbolaget eller en resebyrå som köper resan som en sökning/bokning men delar upp den på flera kreditkort.

Hitta billiga flyg via


Hitta billiga flyg och flygbiljetter

Här kan du hitta mer fakta om hur du fixar billiga flyg och flygbiljetter till hela världen.

I-EG - EX - U2-2 H-EG - EX - U2-3


Meny - Billiga flyg
Till förstasidan på www.billiga-flyg.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
InrikesflygUtrikesflygFlyglänkarNyheter