Billiga flyg - Massor med billiga flygA--0A-EG - EX - U2-0

Bästa flygning under flygresa

Det finns mycket att tänka på för att få en riktigt bra flygning. För att få en perfekt flygresa ska ni planera den tidigt och skapa en bra packlista med de som ska finnas i handbagaget.

Jetlag

Bästa flygning under flygresa

Jetlag får man då de regelbundna sömntiderna förskjuts och det kan ta flera dagar att anpassa sig till den nya tiden. De människor som har fasta sov- och ättiden brukar ha mest problem med jetlag och de som är vana med oregelbundna tider har mindre problem med jetlag.

De flesta människor klara av en anpassning på minst en timme per dag. Det finns flera sätt att undvika eller minska påverkan jetlag av vid längre flygresor.

H-EG - EX - U2-1

Undvika Jetlag

Jetlagen kan förebyggas redan vid bokningen av flygbiljetten Morgonpigga människor lider mindre av jetlag ner de flyger väster ut och morgontrötta individer tycker resor västerut fungerar bäst.

Vanliga symptom på jetlag är trötthet, magproblem, minnes- och koncentrationssvårigheter l. Några generella tips att minska effekten av jetlag är:

 • Om du landar sent på kvällen så bör du försöka vara vaken utan kaffe till dess att det är kväll.
 • Ifall du landar tidigt på morgonen så ska du sova under flygresan. Detta kan ibland bli lättare om du börjat anpassa dig till den nya tiden redan dagen innan.

Det du ska tänka på under flygningen för minsta påverkan av jetlag är:

 • Drick mycket vatten och juice så att du behöver gå på toaletten minst var tredje timme. Detta gör att du får sträcka på benen och inte blir uttorkad under flygningen.
 • Ställ in din klocka direkt på resmålets tid så att du inte blir lurad om tiden.
 • Rör dig mycket på flygplanet så att blodcirkulationen inte avstannar.
 • Undvik alkohol helt och håller! Många tycker det är frestande med en gratis öl, en fri drink och en liten flaska vin till maten. Alkoholen gör dig uttorkad och tillsammans med den torra luften under flygresan blir du ännu mer uttorkad.
 • Kaffe kan hjälpa dig att håla dig vaken men gör dig uttorkad. Anpassa också intaget av kaffe så att du kan somna när du har planerat detta.
 • Använd inte sömntabletter
 • Ta med stark choklad på 80-90% om du ska hålla dig vaken och detta gör dig inte heller uttorkad.
 • Var ute i ljuset så fort du kommer fram ända tills det är kväll. Ljuset gör att sömnhormonet melatonin utsöndras och hjälper dig bli trött på kvällen.
 • Ät tre mål mat om dagen vid rätt tider.
 • Motionera så fort du landat på hotellets gym eller gå ut och gå en lång promenad.

Förebygga Jetlag västerut

Att flyga väster ut upplever de flesta att det är bäst att landa på kvällen om man kan hålla sig vaken på planet. Bästa sättet att hålla sig vaken är med en bit choklad. Boka gärna en avresetid från Sverige tidigt på morgonen så att du anländer på eftermiddagen eller kvällen och gå och lägg dig tidig kväll.

H-EG - EX - U2-2

Förebygga Jetlag österut

Att ta en flygresa österut innebär oftast en natt på planet. Om du lyckas somna kan du få en riktigt bra dag efteråt under förutsättning att du druckit mycket vatten och juice.

 • Se till att du är utvilad på avresedagen.
 • Börja anpassa dina sovtider till resmåler de sista dagarna.
 • Planera flygningarna så att du anländer mitt på dagen och kan få några timmars dagsljus.

Billig flygresa

Det finns flera sätt att få tag i en billig och bra flygresa. Alla tips och trix för att boka en en perfekt flygresa finns här.

Boka platser med extra benutrymme

För att få en riktigt bra flygresa bör ni boka denna tidigt så att ni kan be och få de platser som har extra benutrymme. Bäst platser är oftast de på bulk row eftersom de har större benutrymme. Dessa platser bokas ofta tidigt och man brukar få betala någon hundring extra för dessa men det tycker de flesta det är värt

Räkna in kostnad för transport till och från flygplatsen

När du jämför priset för flygresor ska du även räkna med transportkostnader till och från flygplatserna. Detta gör ofta lågprisalternativen inte lika billiga då flygplatserna ligger längre bort.

Räkna restiden dörr till dörr

När du jämför restiden för en flygresa men andra flygresor ska du jämföra tiden dörr till dörr. Ofta kan en dålig avgångstid eller väntan på transporter göra weekendresan 6 timmar kortare med ett bolag som valt de billigaste avresetiderna.

Ta fram en packlista för flygresan

Det är bra att skriva ner en packlista tidigt, både för handbagage och övrigt bagage. Om man inte har en packlista, som man förbättrar mellan resorna, finns det risk för att glömma viktiga saker.

En lista att utgå ifrån för handbagaget för att få en behaglig flygresa är:

 • Pass och Flygbiljetter lättåtkomliga.
 • Bläckpennor för att fylla i handlingar.
 • Värktablett om någon skulle få feberkänning.
 • Ta med hörlurar av proppmodell eller med aktiv dämpning.
 • Ögonbindel gör att du kan sova bra under flygresan
 • Öronproppar som stänger ute flygplansljudet eller barnskrik.

H-EG - EX - U2-3

Hitta billiga flyg via


Hitta billiga flyg och flygbiljetter

Här kan du hitta mer fakta om hur du fixar billiga flyg och flygbiljetter till hela världen.


Meny - Billiga flyg
Till förstasidan på www.billiga-flyg.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
InrikesflygUtrikesflygFlyglänkarNyheter