Billiga flyg - Massor med billiga flyg

Flyga med Spädbarn

Flyga med Spädbarn

Denna sida om att flyga med spädbarn ska ses som komplement till att flyga med barn. Det första ni ska läsa är att flyga med barn eftersom mycket av det som står på den sidan gäller också för flygresor med spädbarn.

Förboka baby crib och sittplatser tidigt

Om du ska iväg på en flygresa med ett spädbarn under sex månader kan du förboka en så kallad baby cot, baby crib eller basinett. Detta är en babysäng som monteras på väggen, nänstan alltid framför stolarna på bulk row.

Antalet plaster på en och samma flygresa där man kan montera en barnsäng är starkt begränsade så det är fördel att boka tidigt. Ofta är det gratis att få den möjligheten i samband mad att du bokar flygbiljetterna men endast om det finns platser kvar. Vanliga passagerare utan barn brukar boka dessa platser eftersom de har extra benutrymme och betalar ofta för detta.

Mer om att förboka platser finns på att förboka platser när ni reser med barn

Flygresor med små barn under 2 år

Så länge barnet är under två år har ni oftast möjligheten att flyga med barnet utan att köpa en egen flygstol till barnet. Detta gör flygresan mycket billigare och ibland helt gratis för barnet. Dock så medför detta en del saker som kan vara negativa för er.

  • Ifall alla platser är fulla måste ni sitta med barnet i knät under hela resan. För långflygningar bör man vara två vuxna som kan turas om.
  • Barn som inte betalat egen flygstol har inge rätt att ta med eget bagage under flygresan, dock får en barnvagn tas med som man kan fylla lite med filt och annat.
  • Barn utan betalt flygsäte får inte heller ta med sig handbagage.
  • Om barnet är under 6 månader kan ni dock kanske lyckas boka baby crib.
  • Du kan inte spänna fast barnet i liten bilbarnstol.
  • Barnet får ingen mat under flygresan men oftast äter inte mindre barn av flygplansmaten.

Att köpa en plats till barn under 2 år kan variera mycket i pris. I bland kan det kosta 70% av vuxenpriset men oftast är det billigare än så. Om ert barn är mammigt eller pappigt så kommer ni troligtvis ändå bli sittande men barnet i knät så då är det ingen idé att köpa en egen flygstol till det.

Skaffa pass till spädbarnet!

Glöm inte att skaffa ett pass till spädbarnet även om det endast någon månad gammalt. Alla behöver kunna legitimera sig, även inom Europa och pass är det vanligaste sättet för barn.

Byt bölja innan avgång

Ett tips är att medan ni väntar att få borda planet så passar ni på att byta blöja. Det är mycket lättare och fräschare att byta blöja på flygplatsen än under flygresan på en liten flygplanstoalett.

Starta och landning med spädbarn

Vid start och landning ska alla barn, även spädbarn vara fastspända. De vanliga är att spädbarnet sitter i förälderns barn och har ett eget bälte som sitter fast i förälderns bälte. Även spädbarn kan få ont i öronen vid start men även vid landning.

Det ni kan göra är att innan flygresan kontorlera med läkare om barnet kan få någon typ av näsdroppar. Det vanliga är vanlig koksaltlösning att droppa i näsan.

  • Om spädbarnet är riktigt snuvig eller hade problem vid tidigare flygning kan en korrekt dos av smärtdämpande vara bra att ta i samband med flygningen.
  • Om barnet suger på napp bör denna användas under start eller landning.
  • Om barnet använder nappflaska så är det bra att suga på denna under upp- eller nedstigning.
  • Om barnet ammar är det bra att amma under uppstigning eller landning eftersom detta göra att barnet sväljer ofta vilket fungerar som tryckutjämning.

Äta mat på planet

På alla flygningar där man köper platsbiljett till barnet ingår även flygmat och speciell barnmat kan beställas vid bokningen. För mindre barn och spädbarn som inte har egen plats ingår ingen mat och ni kommer inte heller kunna beställa någon mat ombord på planet. Därför måste ni ta med barnmat när ni flyger med spädbarn eller mindre barn.

Det smidigaste är naturligtvis att amma men om barnet endast äter mat så hjälper personalen gärna till med att värma maten i mikron eller kan tillhandahålla varmt vatten till vällingen. Ta med mer mat än ni behöver eftersom ni ska alltid räkna med att det kan bli förseningar på upp till ett dygn.

Sova med spädbarn på flygresa

Bäst är att boka en basinett där ert spädbarn kan sova och ni får också möjlighet till vila under resan. Om ni måste ha barnet i knät eller om det sitter på en stol bredvid ska ni alltid knäppa fast barnet för att undvika att väcka det vid turbulens.

Ifall ni använder napp så bör ni ha många nappar eftersom de lätt blir smutsiga eller försvinner under flygningen.

Hitta billiga flyg via


Hitta billiga flyg och flygbiljetter

Här kan du hitta mer fakta om hur du fixar billiga flyg och flygbiljetter till hela världen.


Meny - Billiga flyg
Till förstasidan på www.billiga-flyg.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
InrikesflygUtrikesflygFlyglänkarNyheter