Billiga flyg - Massor med billiga flygA--0A-EG - EX - U2-0

Allt om att Flyga Gravid

Allt om att Flyga Gravid

Normalt finns det inga medicinska problem eller hinder med en flygresa under graviditeten. Om du har haft problem med graviditeten eller tidigare graviditeter bör du kontakta läkare innan du bokar flygresan.

Tänk på att flygbolag har olika regler kring hur sent under graviditeten man får flyga och att det i vissa fall kan krävas läkarintyg. Vissa flygbolag har en gräns på vecka 28 eftersom det finns risk för förtida förlossning och andra flygbolag tar med gravida på flygresor fram till 1 månad innan planerad förlossning. SAS t.ex. tillåter er att flyga fram till 4 veckor innan planerad förlossning.

Det är en också en skröna att barn som föds ombord på en flygning får resa gratis med flygbolaget hela livet och det är ingen idé att planera in en födsel på flyget.

Det finns också en undersida som enbart handlar om att flyga med barn och hur ni då ska se till att flygresan blir så bra som möjligt.

Motionera på flyget

Om du under din förlossning har samlat på dig mycket vätska eller gått upp i vikt är det extra viktigt att du rör på dig under flygningen för att undvika eventuella proppar. Gå en 5-minutersrunda varje eller varannan timme.

H-EG - EX - U2-1

Tips om du flyger gravid

Här finns bra tips för dig som är gravid och ska ut på en flygresa för att underlätta resan:

  • Drick mycket vatten och juice under flygningen för att undvika uttorkning.
  • Rör på dig många gånger under flygresan för att undvika svullna ben.
  • Nyttja gärna stödstrumpor under flygresan.
  • Ät bara det du normalt mår bra av under graviditeten.
  • Ta med ett läkarintyg som styrker graviditetsvecka. Intyget ska vara på engelska.
  • Skaffa ett Europeiskt försäkringskort.
  • Kontrollera din hemförsäkring eller reseförsäkring.
  • Kontrollera med flygbolaget vilka regler de har för flygresor med gravida.
H-EG - EX - U2-2

Skaffa en reseförsäkring

Kontrollera vad som gäller ifall du behöver söka vård under graviditeten på resmålet. Normalt täcker inte hemförsäkringar denna typ av vård som sker efter vecka 28 och i vissa fall inte heller tidigare. Ring gärna ditt försäkringsbolag eller kolla på nätet vad som gäller för just din hemförsäkring.

Att råka ut för en för tidigt förlossning utomlands eller vara tvungen att ta ett ambulansflyg till Sverige kan kosta dig otroligt mycket om inte din försäkring täcker den graviditetsvecka du befinner dig i. Summor på fler hundra tusen upp över en miljon kronor har förekommit vilket i efterhand kommer kännas dyrt för någon semestervecka. Kontroller därför din försäkring mycket noga och undersök med försäkringsbolaget vilka tilläggsförsäkringar du kan teckna hos ditt försäkringsbolag eller separata tilläggsförsäkringar.

Det finns extra reseförsäkringar som man kan teckna hos olika försäkringsbolag eller speciella reseförsäkringsbolag. Dessa försäkringar kan ge dig som gravid ett längre skydd än 28 veckor.


H-EG - EX - U2-3

Hitta billiga flyg via


Hitta billiga flyg och flygbiljetter

Här kan du hitta mer fakta om hur du fixar billiga flyg och flygbiljetter till hela världen.


Meny - Billiga flyg
Till förstasidan på www.billiga-flyg.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
InrikesflygUtrikesflygFlyglänkarNyheter