Billiga flyg - Massor med billiga flygA--0A-EG - EX - U2-0

Tips för att hitta flygresorna billigt

Tips för att hitta flygresorna billigt

För att hitta dina flygresor så billigt som möjligt finns några bra saker att tänka på. Några av re regler som gäller på flygresemarknaden är:

  • När du ska köpa flygbiljetter på nätet är du en mycket lönsam kund som alla vill sälja flygresorna till. Det ser du inte minst på den massiva marknadsföringen flygföretagen håller på med.
  • Alla som erbjuder jämförelser av flygresor på nätet får provision om du köper en resa.
  • Flygbolag som vill sälja flygresor direkt till dig har klippt ger inte provision utan tjänar mer själva eller ger dig lite extra rabatt på flygresorna.
  • Resebyråer som erbjuder resor få ungefär lika mycket i provision som jämförelsesiterna.
H-EG - EX - U2-1

Priset på den billiga flygresan förändras snabbt

Priset på den billiga flygresan förändras

Det viktigaste för aktörerna på den så hårt konkurrensutsatta flygmarknaden är att få så mycket betalt som möjligt för flygbiljetterna. För att få detta finns flera sätt men det viktigaste sättet är att priset styrs av efterfrågan och hur intresserad du är av just en viss flygresa.

När du som kund letar efter en resa till en viss ort för avrese- & hemresedatum som passar dig så börjar du titta runt på olika siter. Normalt är att man går in på en sida som jämför priserna för flygresor och anger sina önskemål där. Då är det viktigt för flygbolagen att fånga ditt intresse tidigt för just den flygningen du är intresserad av genom att ha den billigaste flygresan.

När du då bestämt dig för en viss resa börjar du leta runt på olika sidor för att se var du kan hitta denna resa billigast vilket flygbolagen märker och inser att efterfrågan på resan är eller att en kund redan låst på denna specifika resa. Priset på din tidigare billiga flygresa kommer nu öka stötvis ju mer du letar efter den vilket då kommer sätta press på dig att köpa flygresan snabbt eftersom du uppfattar detta som att flygresa bara blir allt dyrare och tror att platserna på flyget börjar ta slut.

När du sedan har köpt, den nu inte riktigt lika billiga, flygresan kommer priset på liknande flygbiljetter gå upp lite till eftersom flygbolaget chansar på att någon bekant till er kommer köpa exakt samma resa inom kort men även så att du ska känna dig nöjd med att du beställde denna flygresa just nu. Om det inte finns så många flygbiljetter kvar kommer priset fortsätta ligga kvar på en högre nivå men om biljetterna köpts tidigt och det finns många lediga platser kvar så kommer priset sjunka långsamt.

I-EG - EX - U2-2

Hur ska jag kunna köpa flygresorna billigt?

Hur ska jag kunna köpa flygresorna billigt?

Eftersom priserna på flygbiljetterna ökar ju mer du tittar på samma flygresa så finns det några saker som du ska tänka på.

  • Börja leta efter flygresor med felaktiga datum, två veckor tidigare eller två veckor senare
  • Fortsätt att titta på en eller ett par olika jämförelsesiter för flygresor för att se vilka flygbolag som erbjuder flygresorna billigast
  • Gå in på flygbolagets webbplats för att se om och i så fall till vilket pris du kan köpa flygbiljetterna där.
  • Bestäm dig för var du ska köpa dina flygbiljetter
  • Gå in på det ställe som du bestämt dig och köpa dina flygbiljetter billigt

Möjligheten finns att du skulle kunna hitta flygresorna lite billigare någon annanstans men skillnaden är minimal under 50 kr och risken är mycket större att priset snabbt kommer att öka om du letar runt.

J-EG - EX - U2-3

Hitta billiga flyg via


Hitta billiga flyg och flygbiljetter

Här kan du hitta mer fakta om hur du fixar billiga flyg och flygbiljetter till hela världen.


Meny - Billiga flyg
Till förstasidan på www.billiga-flyg.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
InrikesflygUtrikesflygFlyglänkarNyheter