Billiga flyg - Massor med billiga flygA--0A-EG - EX - U2-0

Planera Er Flygresa

När ni planerar att resa någonstans är det bästa ni kan göra att läsa på om resmålet innan ni bokar flygresan. Det ni ska göra första gällande flygningen är att fundera på till vilken flygplats ni vill komma.

Val av flygplats

Planera Er Flygresa

Många av de större städerna har mer än en flygplats och att några flygplatser kallar sig stadens namn men kan ligga många många mil bort vilket kommer kosta mycket pengar i taxi och det går åt mycket tid för transporter. Ett exempel är Stockholm som har faktiskt 4 flygplatser där vissa ligger en bra bit från Stockholm.

  • Att ta flyget till Stockholm-Arlanda innebär 45 km resa till centrum.
  • En flygresa till Bromma-Stockholm betyder en taxiresa på 9 km.
  • Flygplatsen i Nyköping heter Stockholm Skavsta Airport och innebär en resa på 107 km.
  • Det går att ta en flygresa till Stockholm-Västerås Flygplats tidigare Hässlö Flygplats vilket ger en resväg till T-centralen på 105 km.

Liknande är det för de flesta storstäderna och avstånden från flygplatsen, som kanske har samma namn som staden, till staden kan vara mycket längre än 100 km. Kontrollera därför alltid innan ni bokar flygresan vilka flygplatser som kan vara lämpliga att landa på.

Val av flygbolag

Efter att du valt resmål och resdag bör du fundera på om ni vill flyga med det flygbolag som erbjuder den billigaste flygresan eller om det känns osäkert. Generellt sätt kan man säga att de större europeiska flygbolagen är säkra och håller en bra standard men även de större nationella flygbolagen från arabiska halvön och Singapore samt de nordamerikanska och japanska flygbolagen erbjuder trivsamma flygresor. Många av de asiatiska bolagen från mindre kända flygländer och de afrikanska flygbolagen kan ge dig upplevelserik flygresa men kanske inte håller högsta säkerhetsklass.

H-EG - EX - U2-1

Val av flygresedatum

När ni bestämt er för till vilken eller vilka flygplatser ni kan tänka er resa bör ni fundera på vilka dagar som passar er för att flyga ut men även för att flyga hem. Ju fler alternativa avrese- och hemresedagar ni kan tänka er desto större är chansen att flygresan blir billig.

Det finns fler jämförelsesiter för flygresor som kan visa på flera alternativa flygdagar i runt den utrese- och hemresedagen du valt för din flygresa eller att det enkelt går att byta resdag för att se kostnaden för flygresan en angrändande dag. Det finns även de researrangörer som ger dig tips på den billigaste dagen för just den resa som du har valt. De bäst jämförelsesiter att leta efter flygresan på är Seat24, Flygresor och Flygvaruhuset.

Flygplansval

Flygresan påverkas ganska mycket av flygplanstypen. Vissa flygplanstyper kan ha bra underhållningssystem med spel och film vilket gör flygresan till ett sant nöje. Det är dock flygbolag en som bestämmer vilken typ av underhållningssystem det ska finnas ombord så en Boeing 777 kan ha jättebra spel och filmer på ett flygbolag men ingeting på ett annat. Det skiljer mellan flygbolagen


H-EG - EX - U2-2

Hitta billiga flyg via


Hitta billiga flyg och flygbiljetter

Här kan du hitta mer fakta om hur du fixar billiga flyg och flygbiljetter till hela världen.

I-EG - EX - U2-3


Meny - Billiga flyg
Till förstasidan på www.billiga-flyg.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
InrikesflygUtrikesflygFlyglänkarNyheter